Afterhours: prima zi după nuntă

de Andreea G. 14 octombrie 2020

Deschizi încet ochii, iar o geană(mai mult ca sigur falsă, că doar știm ce înseamnă o sesiune de make-up pentru nuntă) îți cade ușor pe obraz. Soarele bate cu putere, printre draperii, deci clar ai ratat răsăritul. Acum că te gândești mai bine, nu, nu l-ai ratat. Te-ai culcat după ce s-a dat el în spectacol. Dar totuși, cât este ceasul și ce zi este azi?

Aaa, e trecut bine de prânz. Repede, înviorarea. Intră pe Facebook și schimbă statusul relației. Scrie acolo că te-ai căsătorit. Glumim, evident. Prima zi de după nuntă este dedicată odihnei și lenevelii. Asta dacă nu sunteți adepții tradițiilor despre care vorbeam in articolul 'Tradiții dubioase, întâlnite la nunțile din România'. Dacă sunteți, urmează musafirii. Vin să mănânce ciorbă!?!

Bun, acum să revenim la lucruri mai serioase. Emoțional vorbind, prima zi de după nuntă poate fi una special. Este prima zi în care, din toate punctele de vedere, voi doi vă numiți familie. Știm, familie era și ieri, dar astăzi parcă este altceva. Astăzi aveți timp să vă bucurați de noul vostru statut, de casă, de vremea de afară, de tot. Fizic vorbind, s-ar putea sa fiți extrem de obosiți, dar cum dragostea le întrece pe toate, o să ignorați acest aspect.

Și…gata cu romantismul. Ideal ar fi ca scenariul zilei de după nuntă să se desfășoare precum un film american. Asta ar înseamna ca voi să fiți deja în luna de miere, undeva pe o insula exotică, admirând păsări flamingo. În realitate, sunteți acasă. Asta nu înseamnă că nu vă simțiți la fel de bine împreună. Doar decorul este altul. Vă treziți cu greu, schimbați impresii, păreri și alte comentarii, legate de marele eveniment, ce tocmai a trecut. Savurați o cafea și comentați asupra aspectului financiar. Analizați cât v-a rămas sau cât ați ieșit pe minus.(da, poate nu este frumos să menționam acest aspect, dar așa este). La a  doua cafea vă uitați pe câteva poze, făcute cu telefonul, de la eveniment. Puțin Netflix & chill și parcă un pui de somn vă face iar cu ochiul. Noi vă urăm somn ușor!

Acum, noi asta vă dorim. Dacă totuși mergeți pe varianta tradițională, așa cum spuneam și mai sus, nici astăzi nu va fi o zi prea liniștită. Urmează un ospăț cu apropiații, numit din vremuri apuse – ciorba de potroace. Tradiția spune că această mini petrecere trebuie să aibă loc alături de nași și familie și elementul ei central să fie ciorba acră de potroace. Aparent, această ciorbă ar trebui să fie pregătită de tine, dar ne bazăm că se vor asigura alții că vor fi castroanele pline pe masă, că doar nu se apucă mireasa de treabă, chiar din prima zi.

Pentru voi cum arată prima zi ideală, de după nuntă? Aveți chef de socializare și abia așteptați adunarea cu familia și prietenii? Doriți să vă bucurați, în liniște, de intimitatea căminului vostru și de prima zi ca soț și soție? Ați vrea să trăiți visul unui film American și să vă urcați în primul avion spre Bora Bora?

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu