Ai voie să te îmbraci în alb, la o nuntă?

de Andreea G. 16 octombrie 2020

Una din regulile de aur pentru orice invitat la nuntă este să evite să poarte alb. Atunci când ai îndoieli cu privire la alegerea ținutei, pariul cel mai sigur este să urmezi această regulă simplă de etichetă, pentru a evita o situație jenantă.

Există, totuși, anumite excepții de la această regulă. De exemplu, poate chiar tinerii însurăței te-au rugat să faci asta, pentru a te potrivi cu tema nunții sau pentru a completa ținuta miresei. Descoperă mai jos când ai voie și mai ales când nu e recomandat să porți alb la nuntă.

Ai voie să te îmbraci în alb la o nuntă atunci când:

Ești mireasă. Da, subliniem evidența. Ca mireasă, ai tot dreptul să fii singura persoană îmbrăcată în alb. Dacă alegi o rochie în această culoare tradițională și te trezești la nuntă cu un invitat îmbrăcat în alb, încearcă să rămâi calmă. Până la urmă, e aproape imposibil ca cineva să-ți fure locul de sub lumina reflectoarelor în cea mai importantă zi din viața ta.

Tema nunții este „all-white”. Dacă pe invitație este specificat un dress code, este foarte important să-l respecți. Tematica „all-white” este din ce în ce mai populară, așa că poți profita de ocazie și să scoți din șifonier acea rochie albă pe care ai purtat-o rar.

Ai cerut voie miresei să porți alb. Această situație poate fi destul de complicată și trebuie tratată cu destul de multă diplomație. În primul rând, nu ar trebui să presupui niciodată că outfitul tău de culoare deschisă este ok. Este recomandat să întrebi mireasa dacă e de acord ca tu să te îmbraci într-o nuanță de alb sau un crem deschis. Uneori, mireasa nici măcar nu va purta alb. Chiar dacă ai „ok-ul” miresei, evită orice rochie care seamănă cu una de mireasă. Știm că acest ghid este puțin cam vag, fiind nevoie de o apreciere personală valabilă de la caz la caz.

Când NU ai voie să te îmbraci în alb la o nuntă

Pe lângă regulile de etichetă impuse, atunci când îți alegi o ținută de nuntă trebuie să ții cont de locația în care se desfășoară evenimentul, de anotimp și de dress code, dacă este menționat pe invitație. 

La întrebarea „Când mă pot îmbrăca în alb la nuntă?”, răspunsul e simplu: niciodată. Cu excepția situațiilor enumerate mai sus, dacă nu este nunta ta, în niciun caz nu ai voie să porți alb. Regulile de etichetă și de bun-simț spun că mireasa este singura persoană care ar trebui să poarte alb la nuntă, așa că oferă-i privilegiul de a fi singura care are o rochie albă. De asemenea, încearcă să eviți culori precum bej, ivoire sau alte nuanțe apropiate de alb.

Reguli vestimentare de care trebuie să ții cont ca invitat la nuntă

Majoritatea invitaților de la o nuntă știu că purtarea unui outfit alb este un dezastru din punct de vedere social, așa ca se orientează spre alte nuanțe. Nu doar culoarea este importantă, fiind recomandat să ții cont de următoarele reguli.

Nu lăsa prea multă piele la vedere. Poți aborda o ținută sexy, însă încearcă să nu exagerezi, mireasa fiind personajul principal în cadrul evenimentului. O alegere sigură este o rochiță cu imprimeu floral delicat.

Fără animal print. Lasă rochia animal print în șifonier, acest imprimeu strident nefiind potrivit pentru eleganța unui astfel de eveniment.

Evită o ținută „all-black”. Deși este o culoare elegantă și o rochiță neagră este potrivită pentru o nuntă, evită accesoriile în aceeași nuanță. Pantofii și geanta trebuie să fie colorate.

Culorile domnișoarelor de onoare. Pentru a evita o situație penibilă, încearcă să afli ce culoare au rochiile domnișoarelor de onoare, astfel încât să nu te potrivești cromatic cu ele.

Fără rochii transparente sau fluorescente. O rochie într-o nuanță neon, fie că vorbim de verde, portocaliu sau roz, este total nepotrivită pentru acest tip de eveniment. Totodată, evită cu orice preț un outfit din material transparent, care lasă lenjeria intimă la vedere, sau o rochie cu decolteu foarte adânc.

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu

Articole inrudite