Muzică LIVE sau DJ? Câteva lucruri de care să ții cont

de Andreea G. 01 februarie 2022

Muzică LIVE sau DJ la nuntă? Nu poți decide cine să întrețină atmosfera în ziua cea mare? Iată tot ce trebuie să știi pentru a găsi varianta ideală pentru tine și pentru evenimentul pe care-l plănuiești.

Nu există nici o îndoială în acest sens: muzica poate transforma un eveniment superb într-unul memorabil. Angajarea unui band sau a unui DJ talentat ar trebui să fie pe lista priorităților voastre, muzica fiind inima petrecerii.

Dar cum găsiți exact ceea ce doriți? Începe prin a-ți pune câteva întrebări de bază - în special, ce tip de divertisment se potrivește cel mai bine gustului personal, bugetului, alocațiilor de spațiu, demografiei oaspeților și dansului criminal. Aici, enumerăm cinci lucruri de știut înainte de a vă alege muzica.

Muzică LIVE sau DJ? Câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare

Atmosfera. Tipul de muzică pe care îl alegi poate seta tonul nunții și ar trebui să completeze perfect tema evenimentului. Gândește-te ce tip de muzică reflectă cel mai bine personalitățile voastre și încearcă să recreezi atmosfera preferată, fie că vorbim de DISCO anii 70, MAD 90’s sau un cvartet de coarde cu nuanțe romantice. Această alegere va influența decisiv atmosfera petrecerii.

Varietate. Indiferent dacă alegi o trupă sau un DJ, asigură-te ca playlistul conține atât melodii lente, cât și unele mai ritmate. Totodată, ar fi bine ca din boxe să răsune melodii vechi și noi pentru a încuraja toți oaspeții să vină pe ringul de dans.

Buget. În „războiul prețurilor”, DJ-ul iese aproape întotdeauna câștigător. Asta dacă nu vorbim de David Guetta J. Un DJ costă, în general, mai puțin, în comparație cu un band. O trupă care să-ți asigure muzică LIVE la nuntă are în componență mai mulți membrii, fiecare dintre ei fiind plătiți. Este important de reținut că și prețurile formațiilor variază, în funcție de numărul de muzicieni, de orele petrecute la eveniment, de ziua săptămânii sau de perioada anului.

Spațiu. Ai pus ochii pe o formație cu 8 membri? Foarte bine, însă mai întâi ar fi o idee bună să întrebi reprezentanții localului dacă există restricții cu privire la numărul de muzicieni și instrumentele pe care le pot aduce. Înainte să iei decizia dacă alegi muzică LIVE sau DJ, stabilește aceste detalii cu locația unde urmează să aibă loc evenimentul, pentru a nu avea surprize neplăcute.

PRO și CONTRA unei formații

Un band poate să încânte invitații prin showul complet oferit și să dea evenimentului o notă în plus de rafinament. Solistul vocal poate lua rolul maestru de ceremonii, să interacționeze cu oamenii de pe ringul de dans și să acorde atenție sporită atmosferei. Pe de altă parte, o formație va costa mai mult. De asemenea, oricât de mare ar fi trupa, aceasta nu poate avea „repertoriul” unui DJ, care poate asigura o varietate uriașă de muzică. În plus, dacă îți dorești să auzi la nunta ta o melodie exact așa cum a interpretat-o artistul original, este posibil să nu obții ceea ce-ți dorești și să ai parte de o dezamăgire.

PRO și CONTRA unui DJ

În ziua de astăzi, un DJ poate fi considerat un adevărat artist, oferind setlisturi echilibrate și combinând stiluri muzicale pentru toate vârstele. Piesele originale vor suna exact așa cum îți dorești, având posibilitatea să-ți alegi zeci de piese preferate. În plus, bugetul alocat va fi considerabil mai mic. Tot pe partea de buget putem spune că te va costa mai putin masa unui DJ decat masa unei formații compusă din 10 membri.

Pe de altă parte, un DJ neinspirat și neimplicat în atmosfera evenimentului, poate duce la un adevărat dezastru. În plus, orice ar face pe scenă, un DJ nu poate înlocui niciodată showul complet oferit de o formatie de nuntă live.

Muzică LIVE sau DJ? Cum te asiguri că alegerea este perfectă pentru tine

Înainte să luați decizia și să alegeți persoana sau persoanele responsabile de muzica de la nunta voastră, este obligatoriu să mergeți să vedeți LIVE trupa sau DJ-ul în acțiune. Astfel, veți vedea exact pe ce dați banii și eliminați riscul de a fi dezamăgiți. După ce ați ales, discutați deschis playlistul și mai ales stabiliți ce melodii să nu intre în playlist. Până la urmă, se poate întâmpla să urăști „Macarena” și nu vrei s-o auzi în cea mai importantă zi din viața ta.

Dacă nu ai incă un raspuns, nu te panica, verifică aici cațiva dintre furnizorii de muzică inscriși pe site.

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu

Articole inrudite