Cursuri pentru un dans perfect al mirilor: DA sau NU?

de Andreea G. 14 octombrie 2020

Indiferent dacă ai visat toată viața la primul vals al nunții tale sau te îngrozește gândul că trebuie să faci asta în fața unui public generos, întrebarea care sigur ți-a trecut prin cap este: Avem nevoie de cursuri de dans pentru miri? Descoperă mai jos câteva răspunsuri la întrebările tale despre primul dans de la nuntă.

 

Chiar trebuie să avem un prim dans la nunta noastră?

Deși pare un răspuns complicat, după lungi dezbateri, se ajunge întotdeauna la o singură variantă: DA. Chiar dacă nu ați luat cursuri de dans pentru miri, invitații se vor aștepta ca voi să deschideți "balul". Dansul mirilor dă startul oficial al petrecerii, iar acest moment nu poate fi evitat.

Dacă ai mai fost pe la nunți, poate ai observat că oaspeții așteaptă cu nerăbdare să asiste la primul dans al tinerilor însurăței. Este unul dintre cele mai importante momente, fiind, de asemenea, probabil unul dintre puținele momente din acea seara în care vă veți bucura unul de celălalt, fără să fiți deranjați.

Dacă totuși nu vă simțiți comfortabil să dansați doar voi doi, sau nu vreți să învățați o coregrafie complicată, puteți dansa simplu pe o piesă blues care vă reprezintă și vă place amândurora.

În plus, puteți stabili cu MC-ul sau DJ-ul să invite nașii și părinții la dans după câteva momente în care privirile au fost ațintite doar pe voi.

Pentru cei noncoformiști, există întotdeauna varianta unei coregrafii mai trăznite în care să vă implicați și prietenii.

 

Ar trebui să mergem la cursuri de dans pentru miri înainte de nunta noastră? 

Răspuns simplu: Dacă vrei, da. Dacă nu, atunci nu!

În ziua de azi, foarte multe cupluri aleg să ia câteva lecții de dans înainte de nunta lor. Există multe școli de dans care sunt specializate în cursuri de dans pentru miri și oferă adesea pachete complete, special concepute pentru un prim dans perfect. Am selectat cateva locuri unde puteti participa la Cursuri dansul mirilor.

Dacă nu vă simțiți confortabil sau nu aveți buget pentru lecții private, vizitați un studio local de dans și participați la cursuri de grup. Majoritatea cuplurilor învață câțiva pași de bază și o coregrafie simplă în numai 2 săptămâni. Cursuri de dans pentru miri la frecvență redusă? Yes, please! :)

Dacă ați stabilit deja melodia specială care va deschide nunta, un profesionist vă va putea oferi idei pentru cel mai bun tip de dans care să completeze perfect ritmurile alese și vă va învăța și coregrafie. Acesta vă va sugera pașii care se potrivesc în mod natural cu ritmul și stilul piesei alese de voi și, dacă e sincer, vă va spune dacă melodia respectivă este potrivită pentru un prim dans sau poate fi inclusă în playlist, în alt moment al evenimentului.

 

Ce stil de dans alegem?

Una din întrebările care îi "macină" frecvent pe tinerii însurăței este ce stil de dans să aleagă pentru acest moment atât de special.

Cel mai bun sfat în această privință este să vă lăsați imaginația să zboare și să nu uitați că e nunta voastră. Drept urmare, ar trebui să alegeți orice stil de dans care vă face să vă simțiți confortabil, fie că vorbim de clasicul vals vienez, tango argentinian, Macarena sau o coregrafie hip-hop funky în care să vă implicați și prietenii. Da, un dans lent sau un vals de bază sunt tradiționale, dar cum nu există o lege în acest sens, alegeți ce vi se potrivește vouă!

 

Prezența la cursuri de dans pentru miri vă va face alegerea mai ușoară, pentru că aici veți descoperi ce puteți și mai ales ce nu puteți dansa.

Dacă sunteți într-adevăr încrezători în talentele voastre artistice, de ce să rămâneți la un stil de dans? Puteți face un mash-up de diferite stiluri de muzică, care fi foarte distractiv atât pentru voi, cât și pentru invitați. Important e să vă simțiți bine și în largul vostru.

Cel mai important sfat: nu uitați să vă distrați! Nu, nu trebuie să plutiți pe ringul de dans precum Fred Astaire și Ginger Rodgers, trebuie doar să fiți voi înșivă și suficient de relaxați pentru a vă bucura pe deplin de unul dintre cele mai speciale momente din viața voastră.

Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu

Articole inrudite