Povestea nuntii incepe cu Buchetul Miresei - tot ce trebuie sa stii

de Andreea G. 01 iulie 2021

Nunta este acel eveniment special creat pentru a sărbatori relația ta în mod individual, dar și dragostea în general. Și cum nu prea se poate să discutăm despre romantism fără să discutam despre decoruri idilice, natură și flori, iată că a venit vremea să aflăm mai multe despre buchetul miresei. Până la urmă, nu-i deloc ușor să alegi cel mai frumos buchet, acela care să se potrivească și stilului tău personal și evenimentului, dar și ideilor de dragoste, familie și sărbătoare. Secretul? Să afli mai multe despre flori, buchete și semnificațiile lor ascunse!

Buchetul miresei - istorie, simbol, noroc

Tradiția de a alege un buchet special pentru mireasă cu ocazia nunții nu a apărut recent. Din contră: este o parte importantă din cultura și tradiția multor popoare antice. Cu mult timp în urmă, grecii și romanii foloseau ierburi aromate, parfumuri  și mirodenii la nuntă, pentru a îndepărta spiritele rele și ghinionul tinerilor miri. Aceștia purtau ghirlande sau flori pentru a atrage norocul, bucuria, fertilitatea și loialitatea.

Miresele din Regatul Unit aruncau invitaților buchete de flori și ierburi aromate, precum mărarul, pentru a-i face mai norocoși, mai fertili și mai pasionali. Se considera că poartă noroc să păstrezi ceva de la mireasă, așa că oaspeții încercau să pună mâna pe un obiect al acesteia. Inclusiv pe buchet.

Dacă vrei și tu un buchet "norocos", alege cu atenție florile. Bujorii, trandafirii, rozmarinul, iasomia, levănțica și mărgăritarul sunt doar câteva dintre florile norocoase pe care le poți folosi și tu în buchetul miresei dacă vrei să fie și frumos, și norocos.

Buchetul miresei - forme și dimensiuni

Fie că te hotărăști să alegi flori cu semnificație, flori norocoase sau pur și simplu florile tale preferate, trebuie să știi că alegerile nu se termină aici. Tot așa cum florile sunt importante, forma și dimensiunea pentru buchetul miresei contează și ele. De fapt, sunt esențiale, având în vedere că trebuie să se potrivească atât cu rochia, cu tema nunții, cât și cu locația evenimentului și cu stilul personal al miresei. Cum alegi, însă?

Florăriile îți vor pune la dispoziție multe variante de buchete, cu forme și dimensiuni diferite. Cheia succesului este să alegi în funcție de celelalte detalii: de forma rochiei, de stilul personal, de locație, dar și de silueta ta.

Un buchet tip cascadă este potrivit unei mirese înalte, cu o rochie elegantă de bal sau cu o rochie tip sirenă. De asemenea, tema și stilul evenimentului ar trebui să fie elegante, formale. Un buchet miniatural, cu aspect natural, se potrivește unei mirese boeme, dar și unei nunți pe plajă.

Buchetul miresei - variante originale

Fiecare mireasă este unică și specială, așa că e firesc ca ea să își dorească să se și simtă așa cum este. Probabil că și tu vrei un buchet altfel, conceput special pentru tine și care să exprime personalitatea ta unică. Acest lucru poate fi realizat atât prin alegerea unor flori atipice la o nuntă, cât și prin implementarea unor altfel de idei pentru buchetul miresei. Până la urmă, e nunta ta! Iar toate detaliile ar trebui să exprime acest lucru.

Dacă natura, protecția mediului și reciclarea sunt importante pentru tine, poți opta pentru un buchet realizat din materiale reciclate, din flori brodate sau croșetate, dar și din broșe, accesorii și bijuterii vintage. Dacă moda și noile tendințe sunt parte importantă din viața ta, poți alege o poșetă de mireasă accesorizată cu flori sau accesorii florale, în locul unui buchet clasic.

Buchetul miresei poate și ar trebui să fie o declarație de stil! Iar stilul personal este cel mai bine pus în valoare de o imaginație bogată, care nu se lasă oprită de ideile clasice, tradiționale. Buchetul miresei trebuie să fie exact așa cum vrei și să exprime ideile tale de sărbătoare și romantism. Și personalitatea ta.

 Nu uita sa verifici care dintre buchetele de mireasa realizate de furnizorii de aranjamente florale de pe site ti se potriveste mai mult!

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu

Articole inrudite