2 în 1: Nuntă și botez în aceeași zi

de Andreea G. 07 iulie 2021

A fost o data ca niciodată o tânără fată. Dacă dăm povestea pe repede înainte, lucrurile au stat cam așa: a cunoscut un băiat, s-a îndrăgostit, au făcut nunta, după nuntă a urmat un copilaș și ulterior l-au botezat. Cam acesta este firul cronologic al lucrurilor, în clasicele povești. Uneori, lucrurile nu se întâmplă chiar ca la carte și copilul mai apare și înainte de nuntă. Ca o surpriză! Mă rog, copilul nu este niciodată o surpriză, pentru că știm cu toții cum apare….

Dacă sunteți fericiți până peste cap, de apariția pe lume a noului membru al familiei și deja vă gândiți entuziasmați la botezul acestuia, s-ar putea să vă mai treacă un gând, prin minte: Copil frumos, avem? Avem. De iubit, ne iubim? Ne iubim. Și atunci, dacă tot facem botezul, de ce să nu facem și nunta?

Ați tot analizat această idee, ați dezbătut avantaje și dezavantaje, ați pus în balanță variantele, dar încă nu ați luat o decizie finală? Să vedem, cum stau lucrurile.

Avantajele unui eveniment la puterea a doua: și nuntă și botez în același timp

- Împarți stresul la jumătate. La fel și emoțiile. Da știm. Sunt evenimente frumoase, importante, pe care le aștepți cu mare drag și bucurie, dar din păcate emoțiile nu pot fi evitate. Sunt naturale. Astfel, organizând ambele evenimente în același timp, e mai sănătos pentru starea voastră psihică.

- Economisești timp. Nu vrem să o dăm în lecții de viață, dar adevărul este că timpul este cea mai prețioasă resursă a noastră, ca oameni. Și atunci, de ce să îl irosim, alegând meniuri de două ori? Căutând muzica potrivită de două ori? Și tot așa…

- Economisești bani. Știm că partea financiară contează mai puțin, când vine vorba de evenimente once in a lifetime, dar de ce să cheltuiești în plus, când poți să pui la pușculiță?

- Mai mulți invitați, martori la cele două momente importante ale vieții voastre de familie.

 

De ce trebuie să te ocupi, dacă dorești să faci nunta și botezul în aceeași zi:

- Este important ca înainte să stabiliți data, să purtați toate discuțiile necesare la biserică și la locație, astfel încât să vă asigurați că desfășurarea concomitentă a acestor două evenimente este posibilă.

- În funcție de preferințele voastre, puteți alege același cuplu să vă fie nași atât vouă cât și celui mic, sau puteți alege nași diferiți.

- Veți avea nevoie de 3 lumânări, așa că să nu plecați de acasă doar cu cele pentru nuntă.

- Nu uitați, atunci când îi anuntați pe cei dragi, să adaptați invitațiile, în conformitate cu dublul eveniment ce urmează să aibă loc.

 

Sfatul nostru este, ca pentru un eveniment atât de complex, să solicitați ajutorul unui event planner. Având experiența necesară, va ști exact cum să gestioneze un asemenea eveniment, astfel încât totul să se desfășoare conform planului, iar voi să vă puteți bucura în voie să sărbătoriți uniunea voastră și creștinarea celui mai mic membru al familiei.

De preferat este să cereți și un feedback, din partea altor curajoși care au ales această variantă de petrecere, pentru a vă asigura că este, cu adevărat, ceea ce vă doriți.

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Lasa un comentariu

Articole inrudite