Cum să scapi de stresul așezării la mese?

de Andreea G. 19 august 2020

Deja te-ai hotărât asupra listei de invitați, știi de pe acum toate numele care vor fi alături de tine, la nuntă? Foarte bine. Acum nu mai rămâne să te gândești decât la așezarea la mese, pentru că este un aspect care nu trebuie neglijat. Poate ți se pare că este un task simplu. Nu vrem să te dezamăgim, dar suntem realiști: s-ar putea să fie mai dificil, decât pare la prima impresie. Familia la o masă, prietenii lui la o masă, ai tăi la alta, colegii mai departe de boxe, cei mai tineri lângă ring, cei mai în vârstă la o masa mai liniștită ș.a.m.d.

Cum te ocupi de așezarea la mese, în stilul clasic?

Iei o foaie și un pix și te apuci de scris. Sau de desenat, după caz. Ai în minte deja persoanele care urmează a fi prezente, dar cum faci să te organizezi, fără să te complici? Nu prea ai cum, va trebui să faci diverse încercări, până ajungi la formula potrivită. De ce ai vrea să pierzi atât de mult timp?

Cum te ocupi de așezarea la mese, cu ajutorul Evento?

Ți-ai realizat lista de invitați pe Evento? Perfect! Acum nu te vei mai complica, poți face așezarea la mese, tot cu un tool realizat de Evento. Poți importa lista de invitați și îi poți plasa, pe rând la mese. Primul pas este să setezi mesele(în funcție de variantele pe care ți le oferă localul – forme și dimensiuni diferite), apoi rapid cu drag and drop oferi câte un loc fiecărui invitat care va fi alături de tine. La final poți salva și printa lista, pentru a o transmite restaurantului.

De ce umblă vorba în târg, că așezarea la mese e o activitatea stresantă?

Pentru că multe mirese aleg să facă așezarea la mese în stil clasic. Și atunci chiar se poate lăsa cu dureri de cap. De ce? Chiar nu-i lucru ușor să așezi atât de mulți oameni diferiți la mese, în grupuri a căror componență și dimensiune să fie satisfăcătoare. Pe de altă parte, așezarea la mese este una dintre activitățile care rămâne, mai mereu, pe ultima sută de metri. Acest lucru se întâmplă, pentru a avea o măsura realist a invitaților prezenți. Înainte de nuntă, oricât ai vrea să crezi contrariul, ești mereu în criză de timp și cu un surplus considerabil de emoții. Aceste aspecte nu îți facilitează deloc misiunea.

Ce aspecte se pot pune în calea realizării cu succes a așezării la mese?

Cum am spus mai sus, nu este cel mai ușor lucru. Nici emoțiile nu te ajută, nici timpul scurt pe care îl ai la dispoziție, dar nici nesiguranța invitațiilor – am uitat să te anunț dar noi nu mai putem ajunge/ nu sunt sigur că mai ajung, dacă ajung ne vedem acolo/ heeei, am o surpiză pentru tine: mi-am găsit și eu jumătatea și voi veni însoțit, how cool is that?

Sfaturi: cum să simplifici procesul de așezare la mese

Avem un singur sfat: nu te stresa și folosește tool-ul pentru așezarea la mese, realizat de Evento, special pentru a îți ușura munca.

Alegi tipul de mase, care vor fi disponibile la evenimentul tău: rotunde sau nu, de 8 persoane sau de 12 și poziționarea lor în sală. Apoi, preiei lista de invitați și o imporți. În funcție de relația ta cu invitații și de relațiile dintre ei, cu grijă și cu drag & drop îl așezi pe fiecare pe scaunul desemnat. Totul decurge cât se poate de simplu și de rapid.

Acum, după ce i-ai așezat atât de bine, nu mai rămâne decât să îi convingi să se ridice de acolo și să iasă la dans!

Img unsplash.com
Distribuie pe FacebookFacebook Share

Comentarii (2)

M

Miruna Balan

Adaugat la 01-09-2022

Am gasit acest articol fix dupa ce am terminat cu nunta. Am terminat 2 pixuri si 3 agende pana sa finalizez lista de mese...

M

Maria Maria

Adaugat la 04-02-2021

Fainaaa ideea, mi-aa fost de ajutor, thx!

Lasa un comentariu

Articole inrudite